Apple

Apple iPhone X “vreden” 1400€?

Apple iPhone X

Blagovna znamka Apple s svojimi izdelki že desetletje praktično “hara” po skoraj celem svetu. Letos je na prodajne police prišla že osma različica uspešne serije “iPhone”, ki so jo letos razširili na kar 3 različne naprave. Medtem, ko sta prišla dokaj nespremenjena iPhone 8 in iPhone 8 Plus pa se je Apple odločil, da bo izdal še eno dodatno napravo in sicer iPhone 10 oziroma iPhone X. Ne moramo trditi, da je Apple prvič izdal več kot dva predstavnika na serijo, saj se je to zgodilo že pri 5. seriji, lahko pa govorimo o napravi, ki prvič stane čez 1000€. IPhone X lahko kupimo na slovenskem trgu tudi za vrtoglavih 1400€.

 

Kaj lahko iPhone X pravzaprav sploh “ponudi”?

Apple trdi, da je z prihodom omenjenega telefona naredil “gromozanski” preskok v celotni mobilni industriji. Največja novost naj bi bil zaslon čez skoraj celostno prvo stran naprave brez standardnega “Home” gumba.

 

 

Zelo zanimivo je tudi oklepanje naprave z obrazno mimiko, saj iPhone X nima “home” gumba s katerimi si lahko s pomočjo prstnega odtisa odklenil svoj telefon. Odklepanje z obrazom oziroma Face ID kot ji pravi Apple je inovacija, za katero pri Applu menijo, da bo popolnoma povozila vse drugačne načine odklepanja saj je najbolj varna in enostavna za uporabnika.

 

 

Ali se “splača”?

Apple pravi, da je telefon cenejši “kot se zdi” saj ponuja ogromno. Sploh pa, če pomislimo, da je telefon najbolj uporabna stvar pri vsakdanjem življenju in da brez njega pač ne zmoremo. Cene pametnih telefonov se dvigujejo iz serije v serijo, masivna prodaja pa dokazuje, da smo ljudje pripravljeni za pametne telefone plačati veliko.

 

Tehnični podatki

Ovitki za iPhone X

 

 

Na vrh