Nekategorizirano

Dvomov je konec, tukaj je prvi upogljivi telefon na svetu!

Dvomov je konec, tukaj je prvi upogljivi telefon na svetu!

Pred dobrim mesecem dni smo v naših člankih že poročali o upogljivih telefonih, ampak smo takrat od multinacionalk dobivali zgolj obljube. Verjetno mislite, da so ga prvi proizvedli pri Samsungu, Applu, Huawei-ju ali pri kakšnem znanem tekmecu le teh. Presenečeni boste, ko boste izvedeli, kdo je prvi izdelal povsem upogljivi pametni telefon, ki ga je danes že možno kupiti, a bi bilo zanj potrebno kar globoko seči v žep.

 

Kitajsko podjetje Royole, ki ga malokdo sploh pozna, je pred kratkim šokiralo svet moderne telefonije. Pohvalijo se lahko, da so kot prvi na svetu na trg spravili telefon, katerega se lahko poljubno upogiba po svoji višini. V podjetju so ga poimenovali Royole FlexPai. Gre za izjemno velik pametni telefon, saj v višino meri kar 19,8 cm, tako da je velikost zaslona 7,8 inchov oz. palcev. Stranice so v razmerju 3-4, zaslon pa nam ponuja ločljivost 1.920 x 1.440. Zaradi svoje velikosti, bo marsikdo mislil, da gre za tablico, kar tudi ne gre zanikati, saj FleyPai nadomešča tudi že skorajda pozabljene tablice, ampak ko je v prepogljivem stanju je prav priročen mobilnik.

 

FlexPai nam ponuja 3 kamere, dve po 16MP in ena po 20MP. Pri FlexPai-ju niso pozabili tudi na bliskavico, zvočnik in vse ostalo kar imajo pametni telefoni. Tako velik telefon, pa seveda potrebuje tudi veliko baterijo, tako da vanj ugradili baterijo velikosti 3800 mAh. Namestili so mu tudi zmogljiv procesor Snapdragon 855. Trenutno sta na trgu dve vrsti FlexPai-ja prva ima 6GB rama s 128GB prostora, druga pa kar 8GB rama z 256 ali 512 gigabajtov spomina. Manj zmogljiva serija nas bo stala 1.388 evrov, zmogljivejša pa 1.539 evrov.

Na vrh