Nasveti

S telefonom do profesionalne fotografije! (5 trikov)

Več je manj!

Največkrat najboljše fotografije vsebujejo samo en zanimiv objekt. Profesionalni fotografi pravijo, da  mora objekt, ki ga fotografiramo zajemati največ 30% fotografije, ostala površina naj bo pokrita z ozadjem.

 

Najdi pravo perspektivo.

Fotografije iz bolj nenavadnih kotov se bodo najverjetneje bolj vtisnile v spomin kot druge, saj bodo z svojo drugačnostjo takoj skočile v oko. Tem bolj nenavadna bo perspektiva bolj bo objekt prišel do izraza.

Poigraj se z odsevom.

Nekatere stvari ne bodo nikoli odletele v pozabo, in to so idilični vodni odsevi. Poigrajte se z vodnimi odsevi in uspeh je zagotovljen. Voda pa ni edini način do odseva, uporabite lahko tudi sončna očala, kozarec, železo in veliko drugih predmetov.

Image result for odsev

 

Sledi simetriji

Nič ni boljšega za oko kot simetrična umetnost! Res je, da je simetrično sliko sila težko posneti ampak zadovoljstvo ob pogledu nanjo bo poplačalo ves trud.

Stran z bliskavico!

Skoraj ni telefona, ki nebi imel bliskavice ampak prav ta na telefonu ni namenjena lepotnemu slikanju temveč slikanju ponoči. Uporabljajte naravno svetlobo in presenečeni boste nad resolucijo fotografije.

Na vrh