Android

Apple iPhone 8 VS Samsung Galaxy S8? Zmagovalec je….

Samsung ali Apple, Apple ali Samsung? To je špekulacija, ki je aktualna praktično že celo desetletje. Kateri pa je pravzaprav res boljši? Applov najnovejši iPhone 8 ali že kar dobro poznani Galaxy S8. Mislim, da se vsi dobro zavedamo, da odgovora ni, saj sta vendarle preveč drugačne naprave, da bi lahko razglabljali, lahko pa navedemo, nekaj dobrih funkcij, ki jih posameznika ponujata.

 

Zaslon

Vse zgleda veliko bolje z OLED zaslonom. Ton barv kot tudi sama ostrina svetlobe je za malenkost boljša na OLED zaslonu, ki ga ponuja Samsung, kar je bilo predvidljivo saj se pri Samsungu hvalijo, da so pri ekranih svetlobno leto pred Ameriškim Applom.

Rezultat iskanja slik za iphone 8 vs galaxy s8

Izgled

Ni skrivnost, da Apple največ kupcev dobi zaradi svojega izgleda, lahko pa rečemo, da je tudi Samsung s svojo že osmo različico naredil veliko v tej smeri. iPhone, ki že leta pobira praktično vse nagrade za svoj precizen dizajn napoveduje, da bo s svojo deveto različico naredil ogromen preskok, saj naj bi inspiracijo vlekli iz letošnjega iPhone X.

Baterija

Bigger is better!” ali “večje je bolje!” pravi Apple in to je tudi moč videti ob bateriji. Apple ima tukaj sigurno časovno premoč saj je izšel le par mesecev nazaj.

Kaj pa pravijo številke?

Kamera

Na kratko povedano obe kamere imate vse najnovejše iznajdbe in sta prav zagotovo vodilne na trgu. Moramo pa priznat, da je iPhone nadgradil ostrino slike in prispeval malo več pozornosti k sami globini slike. Zanimiva nova funkcija pa je “Portrait mode“, katera omogoča samodejno obrezovanje slik.

In zmagovalec je…

 

 

 

Na vrh