Galaxy s10 novice

Kdaj pride samsung galaxy s10?

Vas zanima kdaj pride samsung Galaxy s10?

Samsung je letošnje leto pričel z nenapovedanim izidom trojčka novih telefonov in sicer Galaxy S10, Galaxy S10+ ter Galaxy S10e. S-serija telefonov Samsung izide vsako leto v tretji ali zadnji četrtini leta. Tokrat se je Samsung posvetil izključno sistemski kot tudi nekoliko zunanji nadgradnji. Torej kaj pričakovati od novih telefonov? Prinašajo kakšne posebne novosti v svet mobilnih naprav ? Ali bo trojček sposoben 5G povezave ?

Ovitki za galaxy S10

K sreči je nekdo izmed Samsungovih uslužbencev razkril podatke javnosti, kar nam zdaj omogoča, da natančno precenimo njihove specifikacije in se skupaj odločimo, ali so vredni nakupa.

SAMSUNG GALAXY S10e

Samsung Galaxy S10e je najmanjši član družine trojčkov, vendar njegove specifikacije pričajo o nasprotnem. Gre za zelo zmogljiv telefon, ki brez najmanjšega obotavljanja presega vse specifikacije prejšnjo-letnih telefonov. Izmed vseh treh telefonov tehta skromnih 150 g, njegova debelina je prav tako zelo majhna, neverjetnih 7,9 mm. Samsung se je odločil za uporabo najnovejšega vgrajenega stekla Gorilla Glass 6, ki bo prisoten ne le pri Galaxy S10e, vendar tudi pri ostalih dveh modelih.

Izgled Samsung Galaxy S10e

Vsi trije modeli bodo imeli dostop do nadgrajenega AMOLED zaslona s kar 16 milijoni barv, kar trenutno velja za nadstandard. Samsung Galaxy S10e bo velikosti 14,7 cm po dolžini (5,8 inčev) z razmerjem 19:9. Resolucija zaslona bo znašala 1080p, vendar ne Full HD (1080×1920), vendar 1080×2280. Gostota pikslov na statičnem zaslonu naj bi se gibala okoli 440 ppi (angl. pixel per inch), kar ni najboljše, vendar zagotovo ne najslabše.

Kot vsak nov Android telefon v letu 2019 bo deležen operacijskega sistema Android 9.0. Telefon bo vseboval 128 GB prostora in kar neverjetnih 6 GB RAMa. Naprava bo sposobna snemati videe v 4K pri 30 fps z dvema kamerama. Kapaciteta baterije znaša 3100 mAh. Cena za telefon naj bi se gibala okoli 780 €. Vendar nekateri poznavalci Samsungovih telefonov napovedujejo ceno okoli 850-900 € pri slovenskih operaterjih. Več informacij zveš na blogu Galaxy S10 novice

kdaj pride samsung galaxy s10

 

SAMSUNG GALAXY S10

Samsung Galaxy S10 oziroma srednji brat trojčka se ponaša po kompromisu med ceno in sposobnostjo, vendar čeprav se to sliši na prvo noto nekoliko neugodno, Vam zagotavljamo, da boste nad tem modelom povsem navdušeni. Zakaj ?

Izgled Samsung Galaxy S10

Ta telefon je veliko kot kompromis, saj ponuja vse kar ima Samsung Galaxy S10e in še več! Na voljo ima kar 512 GB prostora ter 8 GB RAMa. Če pa vas to še ni dovolj osupnilo, naj Vam izdam skrivnost, da ta telefon ne dela v resnici nobenih kompromisov. Z možnostjo snemanja videov pri 4K resoluciji 60 fps s kar 3 kamerami se je znašel prav na vrhu prehranjevalne verige. Za vse ljubitelje upočasnjenih posnetkov, to je zdaj vaš čas! Pobahajte se pred svojimi kolegi s slow motion snemanjem pri 240 fps (angl. Frames per second). Tega na trgu ni sposoben prav noben telefon. Zgolj Samsung Galaxy S10 in S10+. Resolucija zaslona znaša 1440×3040 kar je sicer dokaj povprečno za visoko standarden telefon, vendar pri 550 ppi ga to naredi izjemnega in pravi biser v digitalnem svetu. Ima 8-jedrni procesor z Cs (angl. Clock speed/cikl. hitrost) 2.84 GHz, kar je prav tako daleč nadpovprečno. Kapaciteta baterije naj bi znašala okoli 3400 mAh. Cena na prostem trgu naj bi se gibala okoli 930 €, pri slovenskih operaterjih pa najverjetneje kanček nad 1000€.

 

SAMSUNG GALAXY S10+

Samsung Galaxy S10+ oziroma drugače prvak v trojčku serije S10. Ta telefon ne sklepa nobenih kompromisov, tako pri specifikacijah kot tudi pri ceni. Slednja naj bi se ob izidu telefona gibala okoli 1050€ na prostem trgu, približno 1150 € pri slovenskih operaterjih. Vsebuje vse specifikacije že prej omenjenih modelov z izjemo nekaterih nadgradenj. Te pa so velikost prostora, ki znaša neverjetnih 1 TB (1TB = 1000 GB) ter nepopisno velikih 12 GB RAMa. Za primerjavo naj vam povem, da le 12 % najbolj zmogljivih osebnih računalnikov na svetu ima velikost 12 GB spomina ali več. Gre za ekstremno zmogljiv telefon, namenjen za zelo zahtevna mobilna opravila. Lahko pa dobite S10+ tudi v manjših verzijah (512GB in 8GB RAM, 128 GB in 6 GB RAM).

Izgled Samsung Galaxy S10+

Na voljo nima le 2 kameri, vendar kar 3. Na sprednjem delu zaslona pa ima ne le eno, temveč kar 2 kamera, ki bosta popestrili »vaš selfie game«. Kamere so sposobne 4K snemanja pri 60 fps ter slikanja 4K fotografskih slik. Ta telefon se že približuje kvaliteti samostojnega fotoaparate kakšne bolj priznane znamke kot je npr. Canon. Njegova velikost, ki znaša 16,2 cm v dolžino, je pravo darilo za vsakega, ki je ljubitelj veliko-zaslonskih telefonov. Neizprosna je tudi njegova baterija, katere kapaciteta znaša povsem neverjetnih 4100 mAh. Telefon naj bi zdržal kar 22 ur v primeru, da bi bil prižgan (pri 40% svetilnosti) cel dan in imel odprto aplikacijo Youtube. Upam, da vam to ponuja kristalno primerjavo med vašim trenutnim telefonom in telefonom vaših sanj.

Samsung ni natančno še oznanil izid telefona, vendar govorice pričajo o tem, da naj bi trojček izšel v tretji četrtini leta( tj. v času začetka šolskega leta).

Ne pozabite slediti našemu blogu, kjer Vas redno obveščamo o najbolj vročih novicah digitalnega sveta.

 

Upamo, da smo vam odgovorili na vprašanje kdaj pride Samsung galaxy s10.

 

Na vrh