Prihodnost

SAMSUNGOVE NOVOSTI V PRIHAJAJOČEM LETU 2019!

SAMSUNGOVE NOVOSTI V PRIHAJAJOČEM LETU 2019

Samsung je 23. decembra prejšnjega leta razkril prihod novega čipa Exynos 9820 , ki naj bi spremenil pogled na svet, ki smo ga do tedaj poznali. Ta čip je tipa GPU (angl. Graphics Processing Unit – grafična procesna enota) in bo olajšal delo pomožnemu procesorju pri nalaganju aplikacije.

Procesor Exynos 9820 ima veliko prednost pred vsemi čipi na celotnem trgu mobilnih naprav. Zakaj pravzaprav ? Čip je sestavljen iz 3 delov (2 M4 jedri – kateri sta za 20% hitrejši od M3 jedra v Samsung Galaxy 8, 2 Cortex-A75 jedri – služita optimalnemu izvajanju in zmanjšanju porabe baterije ter 4 A55 jedra za osnovna opravila lažjih ter programsko manj intenzivnih aplikacij).

Že kar nekaj časa je jasno, da so GPU procesorji veliko boljši od CPU procesorjev, čeprav so slednji še vedno glavni del osebnega računalnika. A pri mobilnih napravah je zgodba nekoliko drugačna, saj je prostor omejen in industrijski velikani, bodisi Apple, Samsung, Huawei lahko izbirajo le med enim, tj. GPU ali CPU.

S tem letom bodo združili CPU (angl. Central processing Unit – osrednja upravna enota) z GPU, tj. Exynos 9820, s čemer bodo pridobili na prostoru ter vzpostavili veliko boljšo optimizacijo naprave.

Govora je veliko tudi o perfektnih slikah, ki jih naj bi nove naprave s tem setom čipa lahko proizvedle. Prav tako se govori znotraj zidov Samsungovega podjetja, da naj bi resolucija segala ne samo do enormnih 4K, vendar celo do 8k, ki je do sedaj tretja najvišja postavka resolucije na svetu (od vseh možnih odkritih/v teku). Vendar pa lahko to vzpodbudi kar nekaj strahu v kupcu. Kakšna naj bi bila cena takega mobilnega gladiatorja? Bi morda lahko presegla mejo 2000€ ? Odgovor na to vprašanje je odprt interpretaciji, vendar za zagotov odgovor pa bomo na žalost morali počakati kar na izjavo podjetja Samsung.

Prav tako bodo uvedli 4K podporo z HDR10+ in dinamičnim spreminjanjem tona barv v premikanju.

Za vse ljubitelje močne povezave, pa je tukaj tudi sprejemnik, ki bo omogočal 2 Gb/s download hitrosti. Saj smo skoraj že NASA, kaj ne ? 😉

Kaj pa vi menite o tej revoluciji znotraj podjetja Samsung ? Je to korak v pravo smer ?

Obiščite našo Facebook stran – TOPIZBIRA in z nami v komentarjih delite svojo mnenje.

Na vrh