Nasveti

4 nasveti za polnjenje telefona

Baterija je ena izmed komponent, ki se je morala v zadnjih letih še kako dobro posodobiti, saj se druge komponente v mobilnih napravah dnevno nadgrajujejo in posledično potrebujejo moči oz. več energije hkrati pa, mora biti baterija čim kompaktnejša zaradi samega »dizajna« naprave. Zaradi vse te želje bo dobri specifikacijah so baterije precej na udaru, zato moramo dnevno včasih tudi večkrat polniti svoj telefon, da ne pride do izpada baterije v nepravem trenutku. Poglejmo si 5 nasvetov kako pravilno polnit baterijo, da ji podaljšamo življenjsko dobo:

 

Originalen polnilec

Tukaj se gre večino samo hitrost polnjenja. Vsak polnilec, ki je priložen z napravo je narejen za izključno vaš telefon,

saj je opremljen s ravno prav moči, da se vaš telefon napolni v najkrajšem možnem času.

Redno polnjenje

Baterijo napolnite vsakič, ko lahko oziroma »malo po malo«. Najslabše je, če baterijo spraznite na 0% in jo nato znova napolnite na 100%. Predlagamo vam, da imate vseskozi dan sabo polnilec ali power bank ter telefon stalno polnite.

Ekstremne temperature

Ekstremne temperature lahko uničijo ali oslabijo baterijo zato, zadržujte baterijo na temperaturi od 5 do 30 stopinjami celzija. Polnjenje baterije je zaradi ekstremnega mraza ali vročine močno oslabljeno saj baterija ne more funkcionirat normalno.

Izključite telefon, ko je telefon dodobra napolnjen

Vsakič, ko je baterija do konca napolnjena jo nemudoma izklopite, saj to močno vpliva na avtonomijo baterije. Nekatere pametne naprave imajo funkcijo, da izključijo polnjenje, ko je le to končano, ampak večina telefonov te možnosti žal nimajo.

Na vrh