Zanimivo

5 uporabnih trikov za pametni telefon, ki jih skoraj nihče ne pozna!

5 uporabnih trikov za pametni telefon, ki jih skoraj nihče ne pozna!

Glavna funkcijah mobilnih naprav naj bi bila sporazumevanje preko telefonskih linij, ampak vsi dobro vemo, da se telefoni dandanes uporabljajo za vse druge stvari kot to. Znate uporabljati pametni telefon? Izpostavili smo 5 trikov, ki jih zagotovo ne poznate.

Stranski gumbi in tihi način

Izognite se neprijetnim situacijam in namesto, da bi klic zavrnili, preprosto pritisnite katerokoli stransko tipko naprave in zvonjenje se bo utišal, medtem ko klic nebo zavrnjen. Funkcija je še posebej uporabna, če imate telefon v žepu saj lahko le to storite brez, da bi telefon izvlekli iz žepa.

Iskanje signala

Vsi poznamo “tiste ljudi”, ki ko nimajo signala podajo roko visoko v zrak in začnejo silovito “mahati”, to je seveda napačen način, ki ne deluje. V primeru, da nimate signala in ste v stavbi poiščite najbližje okno, in se postavite poleg. Pogosto signal preprečujejo tudi kakšni televizorji ali kakršnekoli elektronske naprave. V kolikor ste na prostem, se izognite kakšnih večjih objektov posebej, če so narejeni iz jekla ali kovine.

signal in baterija

Nič ne oslabi baterije bolj kot iskanje signala. V kolikor se pogoste gibljete v okoljih z pomanjkanjem omrežnega signala, ugasnite telefon in tako prihranite dragocene procente baterije.

Polnjenje čez noč

Večina ljudi svoj telefon polni enkrat na dan.Največkrat to naredimo pred spanjem saj ga edino takrat zares ne uporabljamo. Ne zavedamo pa se, da baterija celo noč trpi, zaradi tega, ker je prenapolnjena. Tovrstno početje močno škoduje baterijski življenjski dobi.

 

Na vrh