Nekategorizirano

Je pred vrati trojček najboljših telefonov tega tisočletja ?! (iPhone XS, iPhone XR, iPhone XS Max)

Je pred vrati trojček najboljših telefonov tega tisočletja ?! (iPhone XS, iPhone XR, iPhone XS Max)

 

Podjetje Apple je z včerajšnjim dnem postavilo nove standarde za najboljše telefone na svetu. V areno mobilnih gladiatorjev so namreč vpeljali ne le enega, temveč kar tri nove, najbolje napredne in brez dvoma najbolj izpopolnjene mobilne telefone na svetu. Predstavljamo vam iPhone XS (sredina, iPhone XR (levo) ter velikan med velikani – iPhone XS Max, kateri med drugimi velja tudi za največji pametni telefon, ki ga je podjetje Apple kadarkoli izdelalo za širšo javnost.

 

 

Katere lastnosti so del vseh treh novih telefonov ?

  • 6-jedrni A12 čip s 64-bitno strukturo
  • iOS 12
  • Bluetooth 5.0
  • Podpora za brezžično polnjenje
  • Dvojna SIM kartica (nano-SIM in eSIM)
  • TrueDepth kamera (s HDR podporo)

Kakšna je razlika med iPhone XS, iPhone XR in iPhone XS Max?

iPhone XS in iPhone XS Max si delita podobno zaslonsko tehnologijo – to je OLED. Oba modela bosta deležna tudi enake jasnosti in ostrine zaslona (458 PPI). Razlikujeta se le v resoluciji, pri čemer je boljši XS Max. Nikakor pa ne smemo pozabiti na novost, katero vsebuje celoten trojček – HDR prikazovanje. (angl., High dynamic range). Omogoča globlji pogled v sliko.

 

Vendar to še ni vse, oba modela bosta prišla v paketu z dvojno 12-MP (angl. megapixel) kamero, ki bo poskrbela za natančne in jasne slike ter posnetke, kljub morebitnemu približevanju (zoom-in).

 

Prav tako bosta omogočala novo ter nadvse hitro podatkovno povezavo, Gigabit-class LTE. V povprečju naj bi bila ta povezava kar 2-krat hitrejša od prejšnje 4G LTE povezave.

Četudi morda iPhone XR ni konkurenčen na področju hitrosti in kvalitete slikovnega materiala, se zagotovo lahko kosa na področju vzdržljivosti baterije. Medtem, ko lahko XS in XS Max zdržita vsak po 12 in 14 ur, lahko njun sovrstnik iPhone XR zdrži kar 16 ur v času uporabe podatkovne povezave.

XS in XS Max sta lahko opremljena z največ 512GB prostora, v primerjavi z 256GB za XR. Ampak tudi XS in XS Max si nista enaka v vseh pogledih. XS Max je kar 14 cm daljši in tudi kar precej težji v primerjavi z XS.

 

CENE IN ČAS IZDAJE

Cena za iPhone XR naj bi se začela pri 749 €, za iPhone XS pri 999 € in za iPhone XS Max pri kar 1150 €.

Prednaročila pri uradnih Applovih založbah se sprejemajo od 14. septembra naprej, do uporabnikov pa naj bi  prišli 21. septembra. Čas tekoče prodaje pri slovenskih operaterjih še ni znan.

 

Na vrh