Android

TELEFON ZA GAMERJE ?!

Ste vedeli, da obstaja mobilni telefon, ki je bil izdelan prav za gamerje ? Me veseli, jaz tudi ne. Odkrijva skupaj, kaj nam ponuja Razer Phone 2.

 

Morda morebiti poznate znamko Razer, če se vrtite v krogu gamerjev na osebnih ali prenosnih računalnikih. A zdaj imate razlog več, da spoznate to znamko, saj se želi predstaviti tudi v svetu mobilnih naprav.

KAJ PRAVZAPRAV NAREDI TA TELEFON PRIMEREN ZA »MOBILNE GAMERJE«

Razer Phone 2 se lahko ponaša s Qualcommm Snapdragon 845 čipom, ki velja trenutno za najnovejšega v okolju mobilnih naprav. Nova zgradba tega čipa podpira AI (ang. Artificial Intelligence = umetna intelegenca) in potopitveno virtualno realnost, kot tudi »gigabit LTE« ter novo varnostno arhitekturo.

 

Vendar pa to ni vse, kar naredi telefon unikat na svojem področju, saj ima večina novejših telefonov že vključen čip Snapdragon 845. Razor ponuja tudi nastavljivo hlajenje telefona, kar pa je velika iznajdba in posebnost. Veliko telefonov zaradi svoje tankosti nima sploh hladilnega sistema, preko katerega se bi procesor v telefonu lahko ohladil ob ekstenzivni uporabi, ki v današnjem času sploh ni neka redkost. Te težave nastopijo predvsem pri podjetjih kot so Samsung, Huawei in LG. Čeprav morda procesor ni najbolj primerljiv s svojo konkurenco, je Razor poskrbel, da vas telefon ne bo razočaral na področju fotografije in napajanja telefona. Ponuja hitro žično napajanje (QuickCharge 4.0+) in hitro brezžično napajanje (Qi). Razor je v komplet dodal še močno odpornost proti vodi (IP67).

 

Resolucija zaslona znaša 513 ppi. Ima dvojno kamero z 12 MP ter f/1.8 na zgornji kameri ter f/2.6 na spodnji kameri na zadnjem delu, kar presega standarde telefona srednje-visokega razreda. Ponuja možnost snemanja videov v 4K pri 60 FPS (sličicah na sekundo, ang. Frames per Second).

Seveda, ker je telefon narejen za »gamerje« potrebuje veliko baterijo. Velikost baterije znaša kar neverjetnih 4000 mAh, s katerim se lahko primerja le Huawei Mate 20 Lite (a ta ima večji zaslon, kar pomeni, da je poraba baterije večja).

Osnovni paket telefon predvideva 64 GB prostora ter kar 8 GB RAM-a! Prostor lahko povečate do kar 256 GB.

Pomanjkljivost tega telefona se kaže pri kar nekoliko slabši zmogljivosti ter pri pomanjkanju »headphone jack-a«. Namesto tega so dodali dva 2 tipa C vhodov, kar ni prav uporabno. Ponujajo možnost adapterja od Type-C vhoda do 3,5mm »headphone jack-a«. Prav tako je baterija nezamenljiva. Zvočna zmogljivost je prav tako nekoliko pod povprečjem, saj zvok ni poln in čist.

Predvidena cena naj bi znašala okoli 850 €.

 

Na vrh