Prihodnost

Kakšen bo telefon v prihodnosti?! (4 Revolucionarne inovacije)

V zadnjih letih se je ime “mobilni telefoni” počasi poslovil in na dan so prišli tako imenovani “pametni telefoni“. Zaradi spletnega brskanja, igranja iger, snemanja, komuniciranja in še mnogo drugih pametnih funkcij je telefon postal vse prej kot samo sredstvo za komuniciranje. Skoraj dva desetletja nazaj smo prvič dobili na trg “mobilne naprave” in od takrat naprej  se tehnologija dnevno posodablja. Glavno vprašanje je, do katerega nivoja se lahko pametni telefoni povzpnejo. Predstavljamo vam 4 funkcije, ki nam jih bo v prihodnosti nudili “pametni telefoni”.

1. Prilagodljiv zaslon

Ko je govora o telefonih, se najprej ozremo na zaslon, saj je le ta najšibkejši člen na sodobnem mobilniku. Strokovnjaki napovedujejo, da bomo do 2025 že imeli prve “zmečkljive” zaslon. Telefon naj bi izgledal kot mini časopis, ki ga lahko razgrnemo in uravnavamo velikost ekrana. Veliko govora je tudi o tem, da bi zaslon razširili tudi na zadnjo stran naprave. Majhno “revolucijo” v telefoniji je sprožil že samsung galaxy S6 edge, ko je na trg predstavil zavit zaslon.

2. Vgrajeni projektor

Zakaj bi se omejili na “prilagodljive zaslone”, če ima lahko vsak telefon svoj vgrajen projektor. Leta 2010 je na trg prišel prvi telefon z vgrajenim projektorjem a se žal ni odnesel zaradi preslabe kvalitete. GSM inžinirji že leta gradijo majhen ampak zmogljiv patetent čipa “SMG”, ki naj bi lahko proeciral tudi najzahtevnejše videoposnetke in slike. Projektor-telefon bi tako lahko nadomestil televizijo in hkrati tudi tudi zahtevnejše operacije kot je računalnik ipd…

3. Brezhiben glasovni nadzor

Verjetno ni potrebe po dodatni razlagi v tem segmentu, saj ima Apple (Siri) kot tudi Samsung (HiGalaxy) svoj glasovni sistem, ki se vsako leto znova nagrajuje in izboljšuje kakovost svoje storitve. Zanimivo pa bi bilo videti, da bi v prihodnosti vsak, ki kupuje mobilni telefon imel svojega namišljenega prijatelja kar iz mobilnika, kar tudi napoveduje Apple.

4.  3D zaslon in hologram

Največja inovacija, ki jo napovedujejo že vrsto let, še vedno ostaja ne razkrita, in to je 3D hologram. z 3D zaslonom bi video izkušnjo pripeljalo na čisto drugo raven, predstavljate si, da bi lahko kar v svoji dnevni sobi gledali dogajanje vašega najljubšega filma. Zenkrat so najbližje uspehu Apple s svojim “retina zaslonom”, ki ima boljšo ločljivost, ki jo lahko zazna človeške oko.

Na vrh