Prihodnost

PRIHAJAJOČI TELEFONI V 2019

PRIHAJAJOČI TELEFONI V 2019

Leto 2018 je bilo neverjetno v primerjavi s prejšnjimi leti, od dvojnih in tudi celo četvernih kamer pa vse do že tako manjšajočih se robov. Ne pozabimo tudi na vzpon podjetja Huawei, ki je prvič v svoji zgodovini presegel število prodaj Applove franšize. Veliko prelomnih dogodkov je zagotovo zaznamovalo leto 2018. Kaj pa prihajajoče leto 2019 ?

Po mnenju kar nekaterih strokovnjakov naj bi bilo leto 2019 najboljše leto do sedaj, saj na trg prihaja toliko novosti, da se vsakemu malemu uporabniku že kar pošteno premeša kaša v glavi.  A brez skrbi, tukaj smo, da vam razsvetlimo leto 2019 na področju mobilnih naprav.

SAMSUNG GALAXY F (2019)

Nov Samsung Galaxy F (2019)

Samsung se je končno odločil narediti pomemben in zelo napreden korak. Uvedli bodo F-serijo telefonov (F, angl. foldable – preklopni). To so telefoni, ki bodo imeli funkcijo preklopnosti ter ne le to, a tudi, po mnenju analitikov na področju mobilnega inžinirstva, najmanjšo debelino zaslona, ki naj bi sedaj znaša pičlih 0,45 cm.

Višina telefona naj bi presegla do sedaj največje telefone. Znašala bo najverjetneje okoli 16 cm ter 6,5 cm v širino. Poleg tega bo opremljen z novim Qualcom Snapdragon 855 ali Snapdragonom X50 ter imel bo dostop do 5G povezave, ki bo v vstopajočem letu 2019 na voljo le v večjih ameriških mestih, saj naj bi šlo za izredno dobro povezavo. Kasneje tekom leta naj bi vsi operaterji prevzeli tudi to povezavo kot standard.

Cena tega telefona naj bi se gibala okoli vrtoglavih 2,200 ameriških dolarjev, torej pri nas nekoliko manj kot 2000 €.

SAMSUNG GALAXY S10

Samsung Galaxy S10 že pred svojo otvoritvijo velja za najboljši telefon leta 2019, kljub temu, da nismo videli še poteze dveh velikanov, Huawei in Appla. Prav tako po mnenju nekaterih laičnih strokovnjakov, ki se ukvarjajo z analizo prodaj posameznih modelov, se govori, da naj bi bil Samsung Galaxy S10 ali S10+ najbolj prodajan telefon leta, tako kot Galaxy S9 prejšnje leto. Oblika in mere telefona pa so že znane, to so razkrili že ovitki za Galaxy S10

Trenutno zgolj predvidevanja, vendar nekateri mediji že napovedujejo, da naj bi Samsung S10 presegel višino 16 cm in širino 7 cm. Seveda pa bi se to lahko proglasila bolj kot ovira, ne pa prednost. Predstavljajte si 16 cm dolgo desko, ki bi jo vsak dan vtikali v svoj žep. Najverjetneje se vam bi raztegnil žep ali pa vam bi popokali šivi hlač. Tega pa si verjetno noben ne želi. Vendar, vse je še odeto v skrivnost, zato raje počakajmo na prve uradne informacije.

Kar trenutno vemo, je da bo zagotovo imel trojno kamero in Qualcom Snapdragon 855 ter še celozaslonski preverjevalec prstnih odtisov.

PIXEL 3 LITE (2019)

V novem letu bomo zagotovo videli tudi vstop telefona Pixel 3 Lite, ki bo primeren za vse tiste, ki želite manjši, cenejši ter na splošno bolj kompakten telefon pri katerem ne bo težav s pokanjem šivov v žepih.

Sklepajoč po ruskem mediju Roztked naj bi imel telefon Qualcom Snapdragon 655 ter možnost za priključitev na ultra hitro 5G podatkovno povezavo. Ostale informacije so bolj kot ne še vedno znotraj zidov podjetja Google.

 

 

 

 

LG/Sprint 5G Phone (1. polovica 2019)

Kar trenutno vemo o tem telefonu je to, da bo to prvi telefon v letu 2019, ki bo imel povezavo 5G ter da se njegova cena gibala okoli 1000€, kar naj bi postal standard za vse 5G mobilne naprave.

 

 

 

 

Na vrh