Zanimivo

Samsungov novi izum kmalu na trgu!

Samsungov novi izum kmalu na trgu!

Samsung je z včerajšnjim dnem vnesel nekoliko upanja v srca privržencev Samsungovih naprav. Vodstvo podjetja Samsung se je odločilo, da je treba nekaj korenito spremeniti pri novih modelih mobilnih napravah, saj manjše izboljšave več ne pritegnejo širše množice, kot so včasih.

 

 

V zdaj trajajočem letu so po številu prodanih pametnih telefonov le še nekoliko pred zasledujočim Huawei, ki pa je že v prvi četrtini opravil s tekmecem, Applom, ki ima približno 8% manj prodanih telefonov.

 

 

Samsung razvija novo tehnologijo, to je bralec prstnih odtisov na celotnem zaslonu!

 

Trenutni bralci prstnih odtisov na zaslonu so fiksirani na določena mesta, ne ponujajo pa podpore na celotnem zaslonu. Samsung je zasnoval patent optičnih bralnih žarkov, ki ne bi delovali le na navadnih pametnih telefonih, temveč tudi na bodočih preklopnih pametnih telefonih. Prednost optičnih bralnih žarkov ni le v priročnosti, vendar tudi v hitrosti branja prstnih odtisov. Samsung razkriva, da so le-ti 10x hitrejši od trenutnih senzorjev za prstne odtise.

 

A to še ni vse! Največja prednost le-teh žarkov je v varčnosti, saj bralnik potrebuje zelo nizko poraben procesor, kar z drugimi besedami pomeni, da porabijo skoraj nič baterije, kljub neštetokratnem vklapljanju telefona. Bralec pri uporabi 3x skenira prstni odtis za stoodstotno natančnost. Pri varčnosti s porabo baterije veliko pripomore tudi čip, ki pa sploh ne potrebuje biti v aktivnem stanju, iz česar sledi, da je poraba še toliko manjša.

Samsung je napovedal implementacijo sledečega patenta do konca leta 2020.

Ali se vam zdi to nekaj, kar vas navdušuje in bi Vas prepričalo k nakupu ?

Na vrh