Nekategorizirano

5 Majhnih a vseeno zmogljivih mobilnih telefonov!

 

Pametni telefoni postajajo vse večji in večji. Večini ljudem je to nemoteča zadeva oz. imajo radi večje naprave, a se vedno najde nekdo, ki mu nekaj ni všeč. Obstajajo tudi uporabniki, ki pri nakupu pazijo, da si izberejo kar se da manjši telefon. Manjši telefon je seveda bolj praktičen, ker ga lahko uporabljamo z eno roko, obenem je tudi manj moteč za nošenju v žepu. Slaba lastnost manjših telefonov je, da je z njim težje uporabljati zahtevne funkcije. Vsekakor je dejstvo, da so manjši telefoni manj zmogljivi, ker izdelovalci vanj ne morejo spraviti zahtevnejših komponent, ki zavzamejo veliko prostora, a vseeno obstajajo modeli, ki so za svojo velikost zmogljivi tako kot njihovi večji tekmeci. Pa si poglejmo nekaj malih velikanov.

iPhone SE (4 inch)

Applu je uspelo v tako majhen telefon spraviti njegovega bratca iPhone 6s. Vse lastnosti telefona so ostale enake. Presenetili so s 12MP kamero, ki je enaka kot pri modelu 6s, malo pa so razočarali s prednjo kamero, ki ima le 1,2MP in z nekoliko slabšo baterijo. SE je na voljo v dveh verzijah, in sicer z 32GB in 128GB spomina.

Sony Xperia XZ2 Compact (5 inch)

XZ2 je Sony-jev najzmogljivejši model z nazivom Compact. Uspelo mu je stisniti razmerje 18:9 v 5 inčni ekran s Full HD 1080 p resolucijo. Model XZ2 ima visoko vodotesnost IP65/IP68 . Sony tukaj ni ponudil vhoda za slušalke, ima pa čitalec prstnih odtisov.

 

Google Pixel 2 (5 inch)

Odlična izbira, če želite kar se da dobro izkusite Android, saj je telefon nastal izpod rok Googla. Opremljen je z vsemi novimi tehnikami. Ponuja izjemen procesor Snapdragon 835. Ima eno najboljših kamer med pametnimi telefoni. Je nekoliko večji od njegovega predhodnika, a se ga brez težav upravlja z eno dlanjo.

Moto E4 (5 inch)

Gre za telefon srednjega cenovnega razreda, ki za svoj denar ponuja zelo veliko. Telefon je zelo odziven in opremljen z vsemi lastnostmi, kot telefoni iz višjega cenovnega razreda.  Ima operacijski sistem Android 7.1.1, ki zadovolji vse povprečne uporabnike.

Samsung Galaxy A3 2017 (4,7 inch)

Izredno eleganten telefon, ki ima steklene zasnove. Ponuja povprečne specifikacije, ki so skrite v zelo majhen telefon. A3 ima zmogljivo baterijo(2350mAh) in kamero(13 in 8MP). Za nemoteno delovanje posrbi razmeroma velik RAM 2GB. Trenutno je to poleg iPhona SE eden najmanjših pametnih telefonov, ki je obenem zmogljiv.

 

 

 

Na vrh